Így néz ki a világ legrégebbi szállodája

Vágólapra másolva!
52 generáció óta ugyanazon család birtokolja a világ legrégebbi szállodáját. 1300 éves múltra tekint vissza ez a pazar, történelmi időket idéző komplexum - a mai napig eredeti funkciójában.
Vágólapra másolva!

Kr. u. 705-ben alapított Fujiwara Mahito egy fogadót. A helyi Hakuho-forrásból származó forró vizet a Nishiyama Onsen Keiunkan városába vezették le, ahol évről évre számtalan látogatót melegít és kényeztet, mióta először vált turisztikai célponttá. A forró forrás - vagy ahogy Japánban nevezik, az onszen - évezredes fennállása során folyamatosan fejlődött: a barlangokban lévő kezdetleges medencéket faházakban kialakított fürdők váltották fel, mielőtt egy magánszobákkal és étteremmel rendelkező szálloda épült. 

Egy kevéssé ismert városban található a világ legrégebbi szállodája, amelyet 52 generáció óta ugyanaz a család vezet, The Keiunkan Inn, TheKeiunkanInn, Nishiyama Onsen Keiunkan, NishiyamaOnsenKeiunkan
Fotó: Wikimedia Commons/Boltor

Ma a Keiunkan Inn minden szobájában saját, szabadon áramló forró forrásfürdő áll rendelkezésre.

A Nishiyama Onsen Keiunkan hosszú története nem kevés drámát tartalmaz. Nagy tüzek törtek ki 1909-ben és 1916-ban, mielőtt 1925-ben egy hatalmas szikla összetörte az egyik épületet. Egy tájfun 1982-ben is lecsapott, ami azt jelenti, hogy

 a szálloda főépületét az évek során háromszor is át kellett költöztetni.

A Guinness World Records a Keiunkan-t a világ leghosszabb ideje működő fogadójaként tartja nyilván, és egyesek szerint a világ legrégebbi vállalkozása. A kor nem az egyetlen ok a látogatásra: a Keiunkan Yamanashiban található, ugyanabban a régióban, ahol a világörökségi listán szereplő Fuji hegy - egy olyan drámai csúcs, amelyet ha megmászni nem is, de legalább megnézni érdemes.

A szálloda legutóbbi tulajdonosai ellenálltak a túlzott modernizálásnak. Míg más családi szállodákban a vendégek cipőt viselhetnek, ők ragaszkodnak a zokni viseléséhez. 

A Keiunkan 2011-ben világhírnévre tett szert, amikor megkapta a Guinness-díjat,

azóta kiemelkedő turisztikai célponttá vált a máig családi üzletekkel körbe ölelt szálloda.

Ahogy azt korábban megírtuk, egy kalandokat kereső és különleges izgalmakra vágyó utazónak sokszor unalmas lehet, ha egy konvencionális szállodában kell megszállnia útja során. Bár 2020 a koronavírus-járvány miatt nem az utazás éve, de ettől függetlenül a világ több pontján működnek olyan hotelek, amelyek semmi máshoz sem fogható extra élményeket kínálnak az ilyen turisták számára. Pont ezért egy korábbi cikkükben összeszedtünk a tíz legextrémebb szálláshelyet.


Forrás: Mirror